Švédsko 20.-30.5.2016

Těchto 10 dní jsme začali plánovat již někdy v zimě, ale čekalo se až jak holky odhárají a zda nám to časově vyjde. Holky jsou vzorňačky a tak když jsme věděli, že můžeme vzít holky i kluky, tak se začala naše "EXPEDICE ŠVÉDSKO"!!!! Loni, když jsme se vraceli z Osla jsem věděla, že se chci do Švédska co nejdřív vrátit a ne jen touto nádhernou zemí projet. A tak vznikl tenhle nápad na dovolenou snů!!! Díky Lence Smutné (chovatelce naší úžasné Renie) se mi splnilo i to o čem jsem si ani netroufala snít. 
Plán byl jasný, udělat si příjemnou dovolenou a zkusit navštívit i nějakou tu výstavu, abychom viděli ty nádherné flaty, kteří ve Skandinávii jsou! A tajně jsem doufala, že tam najdu pana Božského pro moji Renie. Nakonec jsme se vypravily na 10 dní a v rámci toho na 3 výstavy. Ze všeho nejvíc jsem se těšila na to až Arinka uvidí poprvé moře!!! No a tak jsme jeli. Všech 5 flatíků zvládlo cestu skvěle a už v sobotu dopoledne se všichni máčeli v moři naprosto šťastní!! Účel byl splněn! Další zastávkou už byl náš budoucí prázdninový domov! Byl to prostě ráj! Nejen pro flatíky, ale i pro nás!

Výstavní den první byla neděle, kdy jsme vypravili do Hassleholmu. Nádherné prostředí výstavy, velké kruhy, přátelští lidé a dokonalé počasí vytvořili hned od začátku tuto výstavu krásnou! Flatíků se sešlo 44 a kvalita byla opravdu znát. Viděli jsme naživo flatíky co známe jen z fotek včetně nejúspěšnější výstavní fenky ve Švédsku za poslední dva roky. V takové konkurenci mi bylo ctí se už jenom zúčastnit. Jako obvykle začali kluci! Kendy a Neo svou třídu vyhráli, Leviz byl mezi šampiony 3, ale všichni obdrželi titul CK (Certifikát Kvality) a šli do boje o nejlepšího psa! Tam si nejlépe vedl Kendy, který si vyběhal 4. místo a titul res. CERT (což znamenalo, že mu o jedno místo unikl Šampion Švédska), ale v té chvíli to byl pro nás naprosto úžasný zážitek a překvapení! No a přišla na řadu Renie. Ve třídě pracovní si vyběhala první místo s CK a tak jsme šly do bojů o nejkrásnější fenku. Už jen stát mezi tolika krásnými flaťandami byl zážitek, ale ten nejlepší přišel ve chvíli, když paní rozhodčí vybrala Renie mezi 4 nejkrásnější, kde jsme nakonec vyběhaly 3 místo a titul res. CERT a stejně jako Kendymu nám o jednu fenku utekl Šampion Švédska. Ale to mi v té chvíli bylo úplně jedno. Takový úspěch jsem absolutně nečekala! Všechny úspěchy tohoto dne jsme oslavili u moře, kde si to chlupáči náležitě užili a my taky. I následné focení s hromadou nádherných kokard nám za to rádi odpustili. 

Týden dovolené jsme strávili odpočinkem v našem dočasném domově, výlety po okolí a hlavně koupáním chlupáčů v moři. Týden utekl jako voda a přiblížil se víkend a další dvě výstavy! Opět jsme byly mile překvapeny krásným prostředím výstav v Hasslarpu, dokonalou organizací a opravdu přátelskými lidmi. Tentokrát jsem přihlásila i Arinku do třídy veteránů ať se holka taky proběhne! 
První šli zase kluci... Kendy opět vyhrál třídu pracovní, Leviz ve třídě šampionů získal druhé místo oba s CK a tak se proběhli o nejlepšího psa! Znovu byl úspěšnější Kendy, když skončil jako 4. nejkrásnější pes. A přišly na řadu holčičky. Rendulka vyhrála třídu pracovní s CK!! Arinka jako nejstarší flatík výstavy se nádherně předváděla ve třídě plné nádherných veteránek (většinou šampionek) a opravdu velkým překvapením pro mne bylo její vítězství s CK a následně získala i titul nejlepšího veterána v plemeni. V závěru o nejlepší fenu mne čekala infarktová situace, kdy pan rozhodčí vybral Renie mezi 4 nejkrásnější feny a ve finále vybíral vítězku mezi ní a fenkou která nás nakonec porazila a Renie opět získala titul res. CERT. Takže nám už podruhé unikl vytoužený šampion o pověstný krůček. Ale ten pocit a zážitek všechno převážil. A ještě nebyl konec. Čekalo nás s Arinkou předvední v závěrečných soutěžích, kde se sešli  veteráni celé skupiny VIII. FCI. Arinka už byla unavená, ale přesto se krásně předváděla a získala nádherné 2. místo!!!! Den byl zakončen a já nemohla být pyšnější jako majitel dvou naprosto úžasných holčiček, ale hlavně jsem byla po dlouhé době pyšná jako chovatelka!!! 

Poslední den ve Švédsku a poslední výstava a obrovský úspěch Kendyho, kdy opět vyhrál třídu a ve výběru o nejlepšího psa získal 3. místo!! A protože oba pejsci před ním již byli šampiony Švédska, tak získal vytoužený CERT a tím získal jako první flat odchovaný a žijící v ČR Šampiona Švédska!! Leviz skončil třetí ve třídě šampionů. Renie si vyběhala ve třídě druhé místo s CK a Arinka skončila třetí s CK. A tak máme důvod se jednou vrátit a zabojovat znovu! 

Pak jsme se už vydali na cestu domů, i když se nám nikomu vůbec nechtělo. Jsem si jistá, že dovolenou jsem užila nejen já, ale i holky a už se těším až se budeme doufám na podzim vracet tentokrát za jiným účelem. Pan Božský je vybrán!!!! 

A shrnutí výstavních písmenek a zkratek:

 22.5.2016  
IHA Hassleholm - rozhodčí M.-L. Doppelreiter (AT)

RENIE AMYFLATT OF BLACK BRIANTA (třída pracovní) - ex. 1, CK, 3. nejlepší fena, res. CERT!!!! 

 

28.5.2016 
SSRK Hasslarp - rozhodčí Ch. Hancock (IRL)

ARIE AMYFLATT (třída veteránů) - ex. 1, CK, BOV, BIS VETERÁN 2!!!! 
RENIE AMYFLATT OF BLACK BRIANTA (třída pracovní) - ex. 1, CK, 2. nejlepší fena, res. CERT!!!! 

 

29.5.2016 
SSRK Hasslarp - rozhodčí K. Kalvo (EST)

ARIE AMYFLATT (třída veteránů) - ex. 3, CK 
RENIE AMYFLATT OF BLACK BRIANTA (třída pracovní) - ex. 2, CK

13265859_1196978100354433_2746460103670362000_n DSC_0372

 

5 6w 8199_n renda_kruh2 IMAG0008